Как законно се строи в планина Витоша показаха  председатели на

...
Как законно се строи в планина Витоша показаха  председатели на
Коментари Харесай

АБВ питат: Докога ще се застроява най-законно в планина Витоша?

Как законно се строи в планина Витоша показаха  ръководители на партийни структури на като заведоха при настоящ в гората градеж представители на медиите. Журналистите видяха измежду боровата гора над село Бистрица голям ров и кипящ труд на строителна площадка зад солидна ограда. Обектът е в непосредствена непосредственост до естествен парк Витоша – на към 100 – 150 метра от границата на парка, другояче в територията на вилна зона Бистрица – манастира.

Проблемът е в самото позволение за градеж, уточни ръководителят на софийската организация на АБВ Христо Колев, който пръв сигнализира за случая. „ Подчертавам, че градежът е легален, има всички нужни реквизити по закон. Въпросът, който ни тревожи и възмущава е по какъв начин институциите са позволили да се строи в подножието на планина Витоша “, разясни той.
„ И на плаж е законно построяването на хотел, който ни показаха като подпорна стена “, означи Колев и заключи:: “Тук става въпрос за морал. Не може да си унищожаваме природата и да слагаме персоналния интерес над интереса на жителите “.

По думите на ръководителя на софийската организация на АБВ, на терена, където в този момент е строителна площадка, е имало млада борова гора. Техническият началник на градежа, обаче Петър Колев твърди, че там не е имало дървета. „ Тук е била чиста поляна – тогавашно пасбище “, увери той. Петър Колев заяви, че вложителят – физическо лице строи жилищна постройка, която щяла да е на два етажа на повърхност от към 1500 кв. метра и добави, че обектът е проверяван и от държавни, и от общински институции и че всичко е изрядно.

От АБВ не отхвърлят законността на обекта, само че са решени да желаят среща с кмета на Панчарево, кмета на столицата Йорданка Фандъкова и с основния проектант. „ Ще желаеме целият проблем да ни бъде разтълкуван и за какво е позволено да се строи, да бъде изсечена гора и да бъде издигната жилищна постройка “, съобщи Христо Колев.
 АБВ: Всеки, подписал плана за нова Конституция, погазва законността АБВ: Всеки, подписал плана за нова Конституция, погазва законността
Предупредителни листовки против привикване на Велико национално заседание и апел за оставка раздаваха представители на АБВ в триъгълника на...
„ Това, че фиктивно всичко е законно не го прави вярно. Не е вярно “, разяснява още той и изрази опасения, че може да се застрои планината компактно до самата граница на естествен парк Витоша.

„ Би трябвало да е неприемливо да се застрояват тези терени и да се появяват още и още градежи. Би трябвало да се промени нормативната и законова база и да не се позволява такова нещо и АБВ ще настояваме да спре да се толерира това “, съобщи Даниел Илчев, ръководител на АБВ-район „ Очва купел “.

„ Изключително лицемерно е когато години наред се разисква да се застроява ли Витоша, да не се ли застроява, да се ремонтира ли лифта или да не се ремонтира, в случай, че би могъл да способства със стойност, без да се нарушава средата и внезапно виждаме жилищна постройка на частно лице в ущърб на гората “, разяснява Пламена Заячка ръководител на АБВ-Младежи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР